ست شیشه آلات دستگاه سوکسله آزمایشگاهی
ست سوکسله 100 میلی لیتر، مجموعه ای 3 قطعه ای از شیشه آلات آزمایشگاهی است که جهت جدا کردن مواد خاص از جامدات مورد کاربرد قرار میگیرد. سیستم سوکسله به ویژه برای عصارهگیری گیاهان دارویی، اسانسگیری، استخراج چربیها و اسیدهای چرب بسیار مفید است.
ویژگی محصول
– این ست شیشه ای ساخته شده از جنس بروسیلیکات (پیرکس) است که قابلیت تحمل دما تا 450 درجه سانتیگراد را تمین میکند.
– ظرفیت استخراجکننده این محصول 100 میلیلیتر میباشد که این حجم حلال در محفظه اصلی استخراج گر سوکسله است که تا بالای لوله سیفون ذخیره میشود.
– ظرفیت بالن دستگاه، 250 میلی لیتر میباشد که در صورت نیاز به حجم متفاوت میتوانید این مخزن شیشه ای را به همراه کلیه اجزای مورد نیاز سیستم سوکسله، به صورت سری کامل یا جداگانه از این صفحه تهیه نمایید.
محتویات بسته بندی
کندانسور سوکسله 100 |
1 عدد |
سیفون سوکسله 100 سی سی |
1 عدد |
بالن 250 میلی لیتر ته گرد امسونز آلمان |
1 عدد |
نحوه کار با دستگاه استخراج سوکسله
روش کار با دستگاه استخراج سوکسله بسیار ساده است که در ادامه به توضیح هر مرحله از آن میپردازیم:
1. نمونه جامد که شامل ترکیب مورد نظر است را داخل کارتوش یا انگشتانه (Thimble) قرار دهید.
2. کارتوش حاوی نمونه را در داخل بخش اصلی دستگاه که به آن استخراج گر (Extractor) گفته میشود قرار دهید.
3. حلال انتخاب شده را درون بالن بریزید و آن را بر روی شوف بالن قرار دهید.
4. استخراج گر را به بالن نصب کنید و از محکم بسته شدن آن اطمینان حاصل کنید.
5. کندانسور (Reflux Condenser) را بالای استخراج گر نصب کنید و آب سرد را توسط شلنگ به ورودی آن متصل نمایید تا از طرف دیگر که خروجی قرار دارد خارج شود. (این کندانسور به منظور متراکم کردن حلال و بازگشت آن به استخراج گر طراحی شده است)
6. اکنون دستگاه آماده کار است، با روشن کردن شوف بالن، حلال را به نقطه جوش برسانید.
در طی فرآیند استخراج، بخار حلال از مسیر تقطیر به بالا حرکت میکند و سپس وارد کندانسور میشود، جایی که متراکم شده و به شکل قطره به پایین می چکد. حلال در محفظه استخراج گر شروع به بالا آمدن میکند و با نفود در کارتوش، بخشی از ترکیب موثر مورد نظر از نمونه را در خود حل میکند. وقتی استخراج گر تقریبا پر شد، سیفون استخراج گر عمل میکند و حلال به بالن بازمیگردد تا این فرآیند مجدداً آغاز شود. این چرخه امکان استخراج مداوم را فراهم می کند و تا زمانی ادامه می یابد که استخراج، کامل در نظر گرفته شود. لازم به ذکر است که با هر بار تکرار این فرآیند، مقدار بیشتری از ترکیب مورد نظر استخراج میشود و ذرات جامد حل نشدنی در کارتوش باقی میمانند و به این ترتیب است که ترکیبات موثر از نمونه جدا میشوند.
پس از اتمام استخراج، محلول موجود در فلاسک تقطیر، حاوی ترکیبات مورد نظر است. برای بازیابی ترکیبات هدف، محلول را می توان تغلیظ نمود. اینکار اغلب با حذف حلال از طریق تبخیر و با استفاده از روش های مختلفی مانند جوشاندن یا تبخیر چرخشی(Rotary Evaporator) انجام می شود.
حلال های رایج جهت استفاده در دستگاه سوکسله
یکی از جوانب مهم در استخراج سوکسله، انتخاب حلال مناسب جهت استخراج مطلوب است. برای دستگاه استخراج سوکسله، میتوان از انواع مختلفی از حلالها استفاده نمود، اما انتخاب حلال بستگی به نوع نمونهای دارد که میخواهید استخراج کنید. تعدادی از حلالهای رایج مورد استفاده در دستگاه سوکسوله عبارتند از:
1. هگزان (Hexane):
هگزان یکی از حلالهای رایج در دستگاه استخراج گر سوکسوله است. این حلال دارای نقطه جوش مناسبی برای استخراج مواد از نمونهها است و معمولاً در استخراج روغنها و مواد چربی از گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد.
2. دیمتیلکتون (Methyl Ethyl Ketone – MEK):
MEK یک حلال دیگر است که در دستگاه سوکسوله برای استخراج مواد آلی استفاده میشود. این حلال دارای نقطه جوش پایینتر از هگزان است و ممکن است برای موادی با حساسیت به حرارت مناسب باشد.
3. اتانول (Ethanol):
اتانول یک حلال آلی است که برای استخراج مواد از نمونهها مورد استفاده قرار میگیرد. این حلال به عنوان یک گزینه اقتصادی و بازیافت پذیر در برخی موارد مورد ترجیح قرار میگیرد.
4. متانول (Methanol):
متانول نیز یک حلال است که برای استخراج مواد آلی از نمونهها استفاده میشود. این حلال دارای نقطه جوش کمتر از اتانول است و ممکن است برای موادی با نقطه جوش پایین مناسب باشد.
5.کلروفرم (Chloroform):
این حلال نیز برای استخراج مواد از نمونهها به کار میرود ولی به دلیل سمیت آن، باید با احتیاط استفاده شود.
دستگاه استخراج سوکسله ابزاری مهم در شیمی تجربی و آزمایشگاهی است که نیازمند انتخاب حلال مناسب برای استخراج مواد آلی است. حلالهای مختلفی مانند هگزان، MEK، اتانول و متانول برای این منظور استفاده میشوند، اما انتخاب حلال باید با توجه به خصوصیات شیمیایی و فیزیکی نمونه، میزان سمیت حلال، نقطه جوش حلال و هدف نهایی استخراج انجام شود. همچنین توجه داشته باشید که همواره از رعایت اصول ایمنی مرتبط با مواد شیمیایی اطمینان حاصل نموده و اقدامات ایمنی مناسب را در هنگام کار با حلالها اجرا نمایید.
به طور کلی، استخراج سوکسله یک فرآیند پیوسته و چرخه ای است که در آن حلال به طور مکرر در نمونه جامد چرخه می شود و امکان استخراج موثر ترکیبات خاص را فراهم می کند. تکنیک استخراج سوکسله یک روش استاندارد است که با گذشت سالها، به عنوان یکی از روش های مرجع در نظر گرفته میشود که عملکرد تکنیک های استخراج مدرن همچنان با آن مقایسه میگردد.
از اینکه آسمان لب را بعنوان منبع خرید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاریم.
برچسب: اجزای دستگاه سوکسله لوازم آزمایشگاه شیمی
نقد و بررسیها0
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.